Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj se zúčastnil konference „Venkov 2007 – 2013“

Futerová Linda

  • 31. 08. 2005 00:00

Sdílet článek

[id:3097|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Koncem minulého týdne se v Českých Budějovicích v rámci výstavy „Země živitelka“ konala konference pod záštitou Podvýboru pro venkov poslanecké sněmovny pro rozvoj venkova  a  Svazu měst a obcí ČR - „Venkov 2007 – 2013“.

Toto setkání bylo posledním v cyklu národních diskusí o budoucnosti venkova, které se během letošního ruku uskutečnily ve všech krajích republiky. V Libereckém se konala v lednu tohoto roku, jako v prvním kraji republiky. Na lednový seminář jsme pozvali zástupce neziskových organizací, zemědělců a mikroregionů. Cílem bylo, aby z tohoto setkání vzešly reálné potřeby dnešního venkova, ze kterých by pak mělo ministerstvo zemědělství vycházet v připravované reformě,“ řekl Radim Zika, náměstek hejtmana Libereckého kraje.

Liberecký kraj zastupovali na závěrečné konferenci v Českých Budějovicích odborníci na zemědělství z krajského úřadu, zástupci zemědělské veřejnosti, neziskových organizacích a Sdružení obcí Libereckého kraje.  Soustředili se především na informace o strategii Evropské unie pro venkovskou politiku a diskutovali o závěrech, které vzešly z jednotlivých krajských diskusí. Účastníci konference měli možnost vyzkoušet si práci ve skupinách na konkrétní témata, jako např. jak postupovat při modernizaci zemědělských podniků, změně struktury krajiny či zlepšení kvality života a životního prostředí ve venkovských oblastech.

Myslím, že se nám díky jednotlivým diskusím podařily zjistit skutečné potřeby venkovských regionů a můžeme tak správně stanovit cíle v našich programových dokumentech. Do budoucna bude  určitě nutné  zaměřit se  na modernizaci farem a zemědělských podniků a na investice do péče o krajinu,“  uzavřel Radim Zika.

Definitivní tečkou za proběhlými diskusemi o budoucnosti venkova bude Mezinárodní konference, která se uskuteční v Praze 10. října 2005.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky