Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj zhodnotil své úspěchy v zemědělství

Futerová Linda

  • 13. 04. 2004 00:00

Sdílet článek

[id:1803|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Bilancí prošlo v těchto dnech působení kraje za první volební období jeho představitelů v oblasti zemědělství. Toto téma bylo náplní semináře, který se uskutečnil z iniciativy Radima Ziky, člena Rady Libereckého kraje. Účastníci semináře byli představitelé nevládních agrárních organizací, zemědělci, zástupci zemědělského školství a rovněž členové zemědělského výboru Zastupitelstva Libereckého kraje.

Za významné pokládám, že již od ledna 2001, začala intenzivní spolupráce mezi Libereckým krajem a nevládními agrárními organizacemi. Výsledkem toho je, že Liberecký kraj jako první v republice přijal koncepci rozvoje zemědělství,“ řekl Zika.

Resort zemědělství za tuto dobu přispěl a stále přispívá nemalými finančními částkami na nejrůznější vzdělávací akce. Tradicí se již stalo pořádání Krajských dožínkových slavností, které se setkaly s velkým ohlasem. Pozornost je a byla věnována prosazování zájmů zemědělců nejen v rámci České republiky, ale i směrem do Evropy. Proto Liberecký kraj ke dni vstupu vydává katalog agrárních subjektů kraje v několikajazyčném textu a v nákladu 10 000 kusů. Tento katalog bude distribuován nejen na území našeho státu, ale i za jeho hranice.

Jsem rovněž  rád, že se nám po několikaletém úsilí podaří ke dni vstupu do EU otevřít Agrární poradenské a informační centrum Libereckého kraje,“ dodal Zika.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky