Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajský Parlament mladých jednal o USA

Mgr. Langer Jiří

  • 16. 11. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:5836|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Zvolil také novou osmičlennou Radu.

Zasedání Krajského Parlamentu mladých LK na téma "Jak se žije v USA" , které se konalo  pod záštitou hejtmana Petra Skokana 7. listopadu 2007 v zasedacím sále Zastupitelstva Libereckého kraje, se zabývalo tématem „Jak se žije v USA“. Hosty jednání byly Martina Strong z americké ambasády a diplomatka a tlumočnice Jana Kernerová, rovněž zaměstnankyně Amerického velvyslanectví v České republice. Moderování akce se zhostili studenti gymnázia F. X. Šaldy Petr Švéda a jeho kolegyně Alena Čechová, jež byla později téhož dne zvolena předsedkyní Rady Parlamentu mladých Liberec.

Na úvod zasedání promluvila 2. diplomatka ambasády USA Martina Strong, jež vyzdvihla přátelství a partnerství Spojených Států Amerických a České republiky.

„Dobré vztahy obou zemí datují už od roku 1918 - tedy od vzniku Československa,“ řekla diplomatka, která je původem Češka,  a z části hovořila i českým jazykem.

V další části zasedání už ale hovořila anglicky, prý  i proto, že mnoho z mladých poslanců studuje anglický jazyk, a její slova nesimultánně tlumočila do češtiny Jana Kernerová.

Debata pokračovala přes dotazy týkající se plánované výstavby radarové stanice protiraketové obrany USA, dědictví a postojů ke komunismu, amerického školství, kultury, politiky a boje s terorismem, později se  diskuse přenesla i přes legendárního Santu Clause až k náboženství a genetickému inženýrství a výzkumu kmenových buněk.

Na závěr zasedání si mladí poslanci z Liberce zvolili novou radu PML, jejího předsedu a dva místopředsedy.

Rada Parlamentu mladých Liberec: Alena Čechová - předseda (Gymnázium F.X.Šaldy), Petr Svoboda – místopředseda (SOŠ gastronomie a služeb), Petr Švéda (Gymnázium F.X.Šaldy), Zdeněk Lorenz (SŠ nábytkářská), Jan Fršlínek (Podještědské gymnázium), Lukáš Drbohlav (SOŠ gastronomie a služeb), Jiří Novosad (Gymnázium v Jablonci n. N.) Michala Komárková (Gymnázium a SPgŠ Jeronýmova) Anna Dörflerová - náhradník (ZŠ Jabloňová). Všichni ostatní členové Rady jsou z Liberce.






 
 


 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky