Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajští zastupitelé schválili pomoc partnerskému regionu na Ukrajině

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 07. 03. 2022 17:22

Sdílet článek

Zastupitelstvo Libereckého kraje na svém dnešním mimořádném jednání schválilo finanční a věcný dar partnerské Vinnycké oblasti na Ukrajině. Kraj tam pošle 25.000.000 korun, 20 satelitních telefonů, speciální zdravotnický materiál a léky v hodnotě 4,6 milionu korun. 

„V této zcela mimořádné události, kdy ve válce na východě Evropy umírají nevinní občané, směřujeme konkrétní pomoc na konkrétní místo, a to do našeho partnerského regionu na Ukrajině,“ uvedl Martin Půta. „Posíláme jim 25.000.000 korun a k tomu potřebnou technickou podporu i chybějící speciální zdravotnický materiál,“ doplnil hejtman Půta.

Zastupitelé finanční, zdravotnický i věcný dar jednohlasně schválili. Vedle toho také Liberecký kraj prostřednictvím Krajské nemocnice Liberec a.s. posílá do Vinnyce humanitární pomoc v hodnotě téměř tří a půl milionu korun. Další zdravotnickou pomoc v hodnotě 1,1 milionu k tomu přidají páteří nemocnice.  

Liberecký kraj má s ukrajinskou Vinnyckou oblastí, která se nachází na jihozápadě Ukrajiny, uzavřenu Dohodu o partnerství od roku 2016.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky