Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj bude mít krajský Národní památkový ústav

Futerová Linda

  • 21. 04. 2005 00:00

Sdílet článek

[id:2758|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Do roka bude v Libereckém kraji sídlit územní odborné pracoviště Národního památkového ústavu. Hejtmana Libereckého kraje Petra Skokana s tímto záměrem seznámil generální ředitel Národního památkového ústavu pan Aleš Krejčů. „Určitě mě tato zpráva potěšila. Hlavním přínosem vzniku tohoto územního pracoviště v našem kraji bude naplnění reformy veřejné správy, to znamená například lepší dosažitelnost odborné pomoci pro vlastníky kulturních památek, kteří si své záležitosti již nebudou muset jezdit vyřídit do sousedního Ústeckého kraje“, řekl hejtman Petr Skokan. Dalšími výhodami tohoto územního pracoviště je zajisté i zrychlení procesu správních řízení při obnově kulturních památek či zlepšení správy hradů a zámků. Pro Liberecký kraj je vznik tohoto pracoviště prestižní záležitostí, neboť byl ministerstvem kultury vybrán jako první společně se Zlínským krajem.

Doufám, že náš kraj bude úspěšný i nadále v prosazování dalších krajských institucí, jako například krajský soud  a že Liberecký kraj se pak stane krajem plnohodnotným“, uzavřel Petr Skokan.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky