Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj budou opět reprezentovat děti na II. letní Olympiádě pro děti ČR

Futerová Linda

  • 20. 06. 2005 00:00

Sdílet článek

[id:2913|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Ve dnech 21. – 26. 6. 2005 se koná v Brně II. letní Olympiáda pro děti ČR. Liberecký kraj i na tyto druhé letní hry vyslal svou reprezentaci, která čítá 211 účastníků včetně doprovodu a trenérů. Soutěžit budou v disciplínách jako je např. atletika, plavání, fotbal, basketbal, baseball, jachting, stolní tenis, volejbal, tenis, sportovní gymnastika, triatlon, karate, florbal nebo šachy. Pořadatelství se ujal Jihomoravský kraj. Olympiáda dětí je projektem Českého olympijského výboru. „Hlavním cílem těchto olympiád je aktivní práce s mladými lidmi, především s žáky základních škol. Všechny formální znaky olympijských her by měly být důsledně dodrženy i v těchto dětských olympiádách. Mladí reprezentanti proto nastoupí na olympijský stadion, složí olympijskou přísahu, budou svědky obřadu zapalování skutečného olympijského ohně a vztyčování olympijské vlajky. Za své výkony pak dostanou olympijské medaile,“ řekl Petr Doležal, náměstek hejtmana Libereckého kraje pověřený vedením resortu školství, mládeže, tělovýchovy a sportu. Před libereckou radnicí byl dne 24. 5. 2005 olympijskou delegací z Jihomoravského kraje předán v Brně zažehnutý olympijský oheň do rukou náměstka hejtmana Petra Doležala. Tento olympijský oheň putoval všemi kraji, které se her účastní. Slavnostní zahajovací olympijský ceremoniál proběhne 21. 6. 2005  od  19:30 hod. na atletickém stadionu Pod Palackého vrchem v Brně. Bližší informace na www.lodm2005.cz.

Hry první Olympiády s Orbitem pro děti ČR pořádal Pardubický kraj v roce 2003. Liberecký kraj tehdy získal 7 zlatých, 3 stříbrné a 2 bronzové medaile ve sportovních soutěžích.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky