Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj dělá další kroky směrem k ekologickému a šetrnému nakládání s odpady

Futerová Linda

  • 24. 03. 2004 00:00

Sdílet článek

[id:1757|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Před několika dny schválilo zastupitelstvo „Plán odpadového hospodářství Libereckého kraje“ (informováni jste byli koncem minulého týdne ). Jedním z jeho cílů je zefektivnit  systém třídění odpadů a zvýšit procento vytříděných složek z komunálního odpadu v Libereckém kraji. V návaznosti na to se Liberecký kraj dohodl v rámci spolupráce se společností EKO-KOM na realizaci pilotního projektu „Intenzifikace odděleného sběru a zajištění využití komunálních odpadů včetně jejich obalové složky“. Projekt bude realizován ve třech letech, celkové náklady projektu v roce 2004 budou činit téměř 3 mil Kč a budou poskytnuty společností EKO-KOM. Řízením projektu bude pověřena ARR - Agentura regionálního rozvoje, kde má Liberecký kraj majoritní podíl.

 Hlavním cílem projektu je vytvoření funkčního a efektivního systému odděleného sběru využitelných složek komunálních a obalových odpadů, který umožní naplnit cíle stanovené Plánem odpadového hospodářství LK a cíle stanovené pro sdružené plnění zajišťované autorizovanou obalovou společností EKO-KOM dle zákona o obalech“, řekl Radim Zika, člen rady kraje. Dalšími cíly tohoto projektu je podpora zavedení a zintenzivnění sběru komodit papír, plast, sklo a nápojový karton v lokalitách, kde jsou pro to vhodné podmínky, s návazností na možnost jejich odbytu. Rovněž bude snaha postupně zavést oddělený sběr využitelných komodit v oblastech, kde tento sběr není dosud zaveden a budou ověřeny různé formy sběru. „V oblastech, kde je již sběr některé komodity zaveden, se ho budeme snažit rozšířit o další komodity. Bude třeba zahustit a doplnit sběrnou síť pro jednotlivé tříděné komodity v lokalitách s velmi nízkou hustotou této sítě a nízkou výtěžností dané komodity. Zaměříme se také na informační kampaň vedoucí k podpoře potřeby třídění u jednotlivých cílových skupin obyvatel“, doplnil Zika.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky