Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj navštívil velvyslanec Norského království

Beránková Alena Ing.

  • 12. 04. 2005 00:00

Sdílet článek

[id:2717|autor:Beránková Alena Ing.|email:alena.berankova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 383|mobil:|aktualizace:]

Dne 11. dubna 2005 přivítal hejtman Petr Skokan v sídle Libereckého kraje velvyslance Norského království v České republice pana Petera Raedera s chotí. Jednalo se o první oficiální setkání obou představitelů. Norský velvyslanec byl seznámen se základní charakteristikou kraje a společně s hejtmanem diskutoval na téma zahraniční spolupráce Libereckého kraje a norského partnerského regionu Møre og Romsdal. Dalším diskusním bodem jednání byly tzv. „norské fondy“, nebo-li Finanční mechanismus Norska a Finanční mechanismus Evropského hospodářského prostoru a jejich využití jako finančních zdrojů pro realizaci konkrétních projektů. „Hodně veliké naděje jsme vkládali do těchto fondů, ale bohužel máme k dispozici méně prostředků než jsme předpokládali. Tyto finanční zdroje jsou částečně rozděleny mezi kraje a částečně mezi ministerstva, takže pokud budeme chtít realizovat větší projekt, budeme se muset domluvit i s jinými kraji nebo ministerstvy, což není zrovna lehký úkol“, řekl Petr Skokan. „Alokace finančních prostředků pro období 2004 – 2005, která je určena pro Liberecký kraj, činí 0,6 mil. EUR, ale musíme ještě počkat na výzvu Ministerstva financí, které doposud tuto výzvu nevyhlásilo.“ dodal Skokan. Norský velvyslanec rovněž nabídnul spolupráci při pořádání MS 2009 v klasickém lyžování.



Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky