Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj partnerem mezinárodního festivalu Wratislavia Cantans

Futerová Linda

  • 23. 08. 2005 00:00

Sdílet článek

[id:3072|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

V sobotu 10. září 2005 od 19 hodin se v bazilice Navštívení P.Marie v Hejnicích uskuteční koncert vážné hudby, který je součástí mezinárodního festivalu Wratislavia Cantans. Stane se tak na základě dohody, kterou podepsali ředitelka festivalu paní Lidia Geringer de Oedenberg a hejtman Libereckého kraje Petr Skokan. Festival Wratislavia Cantans má již čtyřicetiletou tradici v sousedním polském Dolnoslezském vojvodství. A za tu dobu si získal věhlas kulturní akce vysoké umělecké úrovně. Na jaře letošního roku navštívila ředitelka festivalu paní Lidia Geringer de Oedenberg Liberecký kraj se záměrem uspořádat jeden z úvodních koncertů v našem kraji, aby se povědomí o festivalu rozšířilo dále do Euroregionu Nisa. Podobný  koncert proběhne i v německém Gőrlitz. Na programu koncertu v bazilice v Hejnicích je Slezské baroko v podání wroclawského komorního orchestru „Leopoldinum“, Evropského sboru Vocal Ensamble a sólistek Hany Pospíšilové a Andrey Kalivodové. Pro hudbymilovnou veřejnost se naskýtá mimořádná příležitost shlédnout špičkové hudební představení v prostorách odpovídajících době vzniku hudebních děl.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky