Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj pořádá již druhý Den otevřených dveří

Futerová Linda

  • 19. 10. 2005 00:00

Sdílet článek

[id:3256|autor:Futerová Linda|email:linda.futerová@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:739 541 588|aktualizace:]

Liberecký kraj uspořádal pro veřejnost dne 12. 3. 2005 historicky první Den otevřených dveří, a jelikož se opravdu líbil, což dokládají kladné ohlasy návštěvníků, je připravena již další prohlídka sídla Libereckého kraje, a to na  22. 10. 2005.  Druhý Den otevřených dveří je připraven ve spolupráci s Technickou univerzitou v Liberci. Zástupci univerzity budou přítomné zájemce provázet historií vzniku samostatného československého státu. Od 10:00 do 13:00 hodin si budou moci návštěvníci prohlédnout zasedací místnosti rady a zastupitelstva kraje, kde se rokuje o důležitých věcech. Občané si tedy mohou v těchto prostorách osobně vyzkoušet, jak  funguje celé hlasovací zařízení. Ve svých kancelářích budou na hosty čekat také jednotliví radní včetně pana hejtmana, kteří budou připraveni zodpovědět jakýkoliv dotaz. Dokořán bude otevřena i kancelář ředitele krajského úřadu. K vidění budou dále matriční archivy a multimediální sál. Ten bude přepažen na čtyři části, ve kterých budou promítány prezentace z oblasti školství, kultury, sociálních věcí a prezentace seznamující s Libereckým krajem. Jelikož se jedná o nejvyšší budovu Libereckého kraje, nemohou si občané nechat ujít vyhlídku, ze které je překrásný pohled do okolí. Zájemci si budou moci vyslechnout také odborný výklad. V sídle Libereckého kraje jezdí doposud výtah tzv. pater noster. Jedná se o skutečnou raritu a v tento den bude nepřetržitě spuštěn. Jestliže někdo dorazí svým automobilem, může využít zdarma parkoviště Libereckého kraje. „Všichni občané nejenom z Libereckého kraje jsou srdečně zváni. Budou si tak moci prohlédnout, v jakých prostorách pracujeme, a hlavně bude také čas na popovídání si s veřejností,“  dodal hejtman Libereckého kraje Petr Skokan.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky