Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj vydal knihu o hradech a zámcích

Futerová Linda

  • 09. 06. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:3967|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Světlo světa spatřila nová kniha „Libereckým krajem - hrady a zámky“. Ta včera byla na Státním hradu a zámku Grabštej operním pěvcem Národního divadla Luďkem Velem slavnostně pasována na posla dobrých zpráv o Libereckém kraji. Publikace „Libereckým krajem – Hrady a zámky“ je volným pokračováním předchozích dvou dílů věnovaným krásám a zajímavostem našeho kraje. S vydavatelskou myšlenkou přišel bývalý hejtman Pavel Pavlík. Za jeho funkčního období vydal Liberecký kraj ve spolupráci s Kalendářem Liberecka svoji první publikaci, která představuje náš kraj z pohledu přírodních krás, zatímco druhý díl představuje jeho architektonické skvosty.  Obdobně jako pod třetím dílem, na jehož realizaci se podílela také řada fotografů, je i pod texty druhého dílu podepsán architekt pan David Vávra.Už z názvu je zřejmé, že publikace z pera akademického architekta Davida Vávry, je věnovaná významnému kulturnímu dědictví, které nám v Libereckém kraji zanechali naši předci. Byl to potom právě architekt David Vávra, kdo do dvacítky hradů, zámků a zřícenin zařadil i  Grabštejn, který jsme si půjčili pro dnešní slavností akt,“ řekl Petr Skokan. Kniha „Libereckým krajem - hrady a zámky vznikla za podpory Evropské unie v rámci Iniciativy Společenství INTERREG IIIA. Kniha bude věnována například lidem, kteří se zasadí o rozvoj našeho kraje či významným návštěvám. Veřejnosti pak bude přístupná v knihovnách.




Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky