Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Liberecký kraj vytvořil očkomapu, mapu očkujících praktických lékařů

26. 03. 2021

Kraj vytvořil interaktivní elektronickou mapu, která přehledně ukazuje všechny ordinace očkujících praktických lékařů, ale i testovací místa a očkovací centra v regionu. Praktičtí lékaři také pomáhají s očkováním obyvatelstva a svým kmenovým pacientům aplikují vakcíny přímo v ordinacích. Liberecký kraj praktikům poskytuje vakcínu AstraZeneca. K dnešnímu dni vyočkovali lékaři celkem 5.790 dávek.

Pro očkování u svého praktického lékaře není třeba se registrovat a rezervovat skrze celorepublikový Centrální rezervační systém (CRS). Je ale třeba se s lékařem nejprve na možnosti očkování a na případném termínu očkování domluvit. Pokud praktický lékař ještě nenabízí možnost očkování, pak se může zájemce, pokud splňuje podmínky stanovené ministerstvem zdravotnictví v očkovací strategii, nechat očkovat v očkovacím centru.

Přehled praktických lékařů ze všech čtyř okresů naleznete v interaktivní očkomapě. Pomocí zaškrtnuté mapové vrstvy je možné také vyhledat očkovací centra a testovací místa.

Očkomapa: https://geoportal.kraj-lbc.cz/ockovani, v přílohách níže se nachází mapa v PDF a seznam lékařů v tabulce Microsoft Excel.

Mgr. Andrea Fulková
vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů
andrea.fulkova@kraj-lbc.cz