Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana navštívil areál ozdravovny Radostín

Futerová Linda

  • 08. 09. 2005 00:00

Sdílet článek

[id:3125|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Radim Zika, náměstek hejtmana pověřený vedením resortu rozvoje venkova, zemědělství, životního prostředí a informatiky za doprovodu starostky Sychrova, paní Jany Vachuškové, navštívil právě rekonstruovaný a rozšiřovaný areál ozdravovny Radostín. Ten byl na žádost obce převeden z majetku kraje do její správy. „Na areál je navázána obecní škola, poskytuje pracovní místa pro usedlíky a nejen to, zařízení má u nás tradici, základní kámen byl položen již v roce 1931. Mimo svou základní činnost bychom chtěli nabízet i služby pro turisty – ubytování a sportovní zázemí, napojeni jsme také na mateřská centra,“ uvedla starostka Vachušková.

Budovu s kapacitou 64 lůžek nově zdobí veselé kresby na stěnách dříve šedivých chodeb. Provoz byl znovu obnoven, není však zcela vytížen. Netrpělivě se čeká na uzavření nové smlouvy s VZP, ta původní totiž zanikla se změnou zřizovatele. Do konce roku 2005 by měla být dokončena přístavba tělocvičny a nutná je také investice do nové kotelny. Obec získala dotaci 13,5 milionu korun z celkem 15 milionů, tj. částky za zmíněné stavební úpravy. Tato částka však nezahrnuje zmiňovanou kotelnu ani další vnitřní vybavení.

„Oceňuji odvahu a nadšení, s jakým se paní starostka a vedení ozdravovny pustili do tohoto finančně náročného projektu. Diskutovali jsme o tom ještě před převedením areálu do majetku obce a že to nebude lehký úkol bylo jasné již od začátku. Samozřejmě jim přeji, aby se jejich představy o modernizovaném objektu v krásné lokalitě podařilo naplnit,“ řekl Radim Zika.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky