Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nedaleko od česko-polských hranic roste multifunkční sportoviště. Dnes jej navštívil hejtman v doprovodu polského maršálka

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 13. 01. 2021 17:49
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje se dnes na polské straně Krkonoš potkal s Cezarym Przybylskim, maršálkem sousedního Dolnoslezského vojvodství. Vedle projednání několika témat dosavadní a budoucí spolupráce si také prohlédli stavbu Dolnoslezského Centra Sportu v Jakuszycích. V září letošního roku bude tento víceúčelový sportovní a rekreační areál dokončen. Sportoviště má ambici být nejmodernějším biatlonovým a běžeckým centrem v Polsku a střední Evropě. Sloužit má návštěvníkům po celý rok.

Jednání zástupců Dolnoslezského vojvodství a Libereckého kraje se uskutečnilo přímo v areálu budoucího sportoviště. Mezi body k diskusi patřily například spolupráce pivovarů v rámci polské stezky piva a vína, podpora cestovního ruchu nebo propojení polské a české podnikatelské sféry.

V rámci dvoustranného setkání se krátce jednalo také o problematice rozšiřování hnědouhelného dolu Turów. Obě strany se shodly na tom, že stále upřednostňují vzájemnou dohodu o náhradách před řešením celé situace u evropského soudu.

Od jednacího stolu se hejtman a maršálek přemístili na hrubou stavbu vznikajícího sportoviště, které bude mít kromě střelnice, inline dráhy, tělocvičny, bazénu a wellness centra také konferenční a stravovací zařízení a turistický hotel s kapacitou 190 míst. „Pokud se podaří dotáhnout do konce rekonstrukci areálu a skokanských můstků v Harrachově, nabízí se spolupráce s nyní budovaným Dolnoslezským lyžařským centrem,“ uvedl hejtman Martin Půta.  

Studie proveditelnosti obnovy harrachovského areálu pro klasické lyžování by měla být hotova do konce ledna. Počítá se v ní s revitalizací malých i velkých skokanských můstků a běžeckých tratí. Bude nabízet i variantu s parametry odpovídajícími pořádání světových mistrovství.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky