Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nové vlaky na trati Liberec - Žitava

Futerová Linda

  • 27. 08. 2004 00:00

Sdílet článek

[id:2162|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

První den školního roku přibudou na trati Liberec – Žitava dva páry nových vlakových spojů. Tímto rozšířením železniční dopravy vstupuje do Libereckého kraje nový soukromý vlakový dopravce, společnost RAILTRANS s.r.o. Ve spolupráci s německou firmou SBE (Sasko-česká železniční společnost), tak zajistí v pracovních dnech větší nabídku vlakového spojení na velmi atraktivní trati k našim německým sousedům.

Párový spoj vlastně znamená vlak ve směru tam a zpět. Přibudou tedy dvě možnosti jak pro cestu ze Žitavy do Liberce, tak i pro opačnou trasu. Jedná se o osobní vlaky, které budou jezdit bez dotací kraje. Znamená to, že se zlepší možnosti dopravy i ve vnitrostátním úseku mezi Libercem a Hrádkem nad Nisou, aniž by to znamenalo pro kraj nutnost platit případnou ztrátu“, řekl statutární zástupce hejtmana Miroslav Mach.

Přitom bude tento soukromý dopravce uplatňovat vlastní speciální jízdní tarif. Například jízdenka z Liberce do Žitavy bude stát 30 korun. Děti do 6 let pojedou zdarma, do 15 let za polovic. Sleva 75% platí pro držitele průkazek tělesně postižených. Pro první týden připravil dopravce zaváděcí jízdné z Liberce do Hrádku n.N. 10 Kč a do Žitavy 20 Kč. Specialitou je prodej jízdenek pouze přímo ve vlaku.

Dopravce nás sice patrně nepřekvapí zbrusu novými vozy, věříme však, že i tak nabídne dostatečnou kulturu cestování. Ona totiž nespočívá jenom v kvalitě vozů, ale i v přístupu k cestujícím. Navíc jsme se mohli s jeho vlakem setkat již 1. května letošního roku, kdy zajišťoval dopravu na oslavy vstupu České republiky do EU v prostoru Trojmezí“, dodal Mach.

Podrobné informace i přesné tarifní a přepravní podmínky naleznou cestující na železničních stanicích a zastávkách po trati z Liberce do Varnsdorfu.

 

Zvláštní Os 39379 Žitava – Liberec, odjíždí z Žitavy v 9:30 hod. a přijíždí do Liberce v 10:03 hod. Vlak začíná v Žitavě, kde vyčká příjezdu spěšného vlaku od Drážďan v 9:27 hod.

Zvláštní Os 39380 Liberec – Žitava, odjíždí z Liberce ve 14:17 hod. a do Žitavy přijíždí ve 14:49 hod.

Zvláštní Os 39381 Žitava – Liberec, z  Žitavy odjíždí v 17:15 hod. a do Liberce přijíždí v 17:50 hod.

Zvláštní Os 39382 Liberec – Žitava, odjíždí z Liberce v 18:28 hod. a přijíždí do Žitavy v 19:01 hod.

Platnost  tohoto jízdního řádu je do 14. prosince 2004.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky