Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ohlédnutí za ekodnem

Futerová Linda

  • 02. 08. 2004 00:00

Sdílet článek

[id:2096|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

I přes horké letní počasí se Ekodne pro rodiče a děti, pořádaného na Státním hradu a zámku Grabštejn resortem životního prostředí a zemědělství Libereckého kraje v sobotu 31.7. zúčastnilo více než 600 účastníků.

Pro děti byla připravena řada dílniček, na kterých si mohly vyzkoušet své znalosti o přírodě např. formou kvízu ke stromům a jejich plodům, hry s vodníkem, ve které po hmatu poznávaly šišku, ptačí pérka nebo i obyčejnou vodu. Zároveň si vyzkoušely různé techniky práce s přírodními materiály, jako je například výroba ručního papíru a jeho zdobení lučními květinami či zdobení květináčů ubrouskovou technikou.

Práce na dílničkách byla doplněna dvěmi divadelními představeními divadelního souboru Piškot „O princezně a Popletovi“ a projížďkami na koních.

 

Pro děti byla nachystána řada odměn. Pro úspěšné účastníky, kteří absolvovali všechny dílničky a odevzdali vyplněný průkaz účastníka, byly připraveny pastelky, dárkové předměty Libereckého kraje i pohádková knížka „Kouzelník Futuro“ a jeho přátelé. Pro rodiče byly připraveny informační materiály, z nichž největší zájem byl o publikaci „Maloplošná chráněná území Libereckého kraje“ a „Naučné stezky Libereckého kraje“.

I když veškeré náklady akce hradil Liberecký kraj, na odměny finančně přispěl i nadační fond Mosty naděje.

 

Vzhledem k tomu, že ohlas dětí a rodičů byl velmi pozitivní, lze očekávat, že obdobné akce bude resort životního prostředí a zemědělství pořádat i v následujících letech.

V tomto roce se jednalo o třetí ekovýchovnou akci pro veřejnost, ale samozřejmě ne poslední. Pro občany Libereckého kraje jsou připraveny např. Slavnosti slámy „Slamák 2004“ v Radvánovicích u Turnova a  akce „Hrajeme si s přírodou“ v Lomnici nad Popelkou dne 28.8.

Všechny akce najdete také v Kalendáři vzdělávacích akcí, který je k dispozici na resortu životního prostředí a zemědělství Libereckého kraje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky