Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Oslavy Dne Země 2004

Futerová Linda

  • 13. 04. 2004 00:00

Sdílet článek

[id:1804|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Liberecký kraj, resort životního prostředí a zemědělství, se v letošním roce výraznou měrou podílí na oslavách Dne Země v našem kraji. V sobotu 24. dubna 2004 bude v Oldřichově v Hájích za spolupráce s obecně prospěšnou společností Suchopýr připravena akce pro širokou veřejnost, která nabídne různorodé aktivity určené především dětem, nicméně i dospělí návštěvníci si budou moci vyzkoušet přírodovědná pozorování, práci s přírodními materiály a pobavit se při zajímavém doprovodném programu.

V Oldřichově v Hájích budou probíhat aktivity a soutěže zaměřené na práci s přírodními materiály, ukázky starých řemesel, děti se budou moci svézt na huculských koních, bude možné navštívit divadelní představení divadla „Na cestě“ či si prohlédnout výstavu Siegfrieda Weisse „Krajina kontrastů v proměnách času“. Příchozí se budou moci také zúčastnit odborné exkurse s doprovodem po naučné stezce „Oldřichovské háje a skály“, která prochází jedním z nejkrásnějších a nejzachovalejších území Jizerských hor Národní přírodní rezervací Jizerskohorské bučiny.  Veškeré aktivity a činnosti jsou pro účastníky připraveny zdarma.

V rámci této akce bude oficiálně zahájena činnost části areálu Střediska ekologické výchovy Oldřichov v Hájích.

 

Bližší informace o oslavách můžete získat u Radka Hromádky, Suchopýr o.p.s. na tel. 486 131 623-4; 777 137 957 popř. u Ing. Tomáše Komrzýho, odbor životního prostředí a zemědělství Libereckého kraje, tel. 485226353.

 

Liberecký kraj, resort životního prostředí a zemědělství finančně přispěl na oslavy Dne Země 2004 také na dalších místech Libereckého kraje. V Jablonci nad Nisou připraví Dům dětí a mládeže Vikýř tyto oslavy na čtvrtek 22. dubna 2004, v jejichž rámci budou uklízeny některé lokality, pro školy budou připraveny ekologické výukové programy a v přízemí radnice bude instalována výstava „Jak a proč třídit odpady“. Akce budou probíhat v Tyršových sadech a přímo v Domě dětí Vikýř.

Základní škola Stráž pod Ralskem připraví ke Dni Země 2004 výstavu profesionálních a amatérských autorů, kteří dokumentují prostředí a okolí Stráže pod Ralskem. Součástí výstavy budou urbanistické návrhy studentů a výtvarné představy dětí, jakou podobu by mělo mít město v budoucnosti. Výstava bude obohacena doprovodnými akcemi, při kterých se představí místní zájmové skupiny, a bude se konat od 22.4. do 29.4. 2004.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky