Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pět dnů hejtman strávil v Santa Fe ve státě Nové Mexiko

Futerová Linda

  • 09. 11. 2005 00:00

Sdílet článek

[id:3324|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Spoustu nových postřehů si hejtman Petr Skokan odvezl z dalšího navštíveného amerického státu – Nového Mexika. Spolu s dalšími třemi hejtmany z Královéhradeckého, Pardubického a Zlínského kraje a s náměstkem hejtmana Olomouckého kaje se v Santa Fe seznámili s fungováním místní samosprávy, kterou zde nereprezentují profesionální politici, ale lidé z různých profesí. „Jsou to především lékaři, právníci či zemědělci a scházejí se jednou ročně na 30 dnů, během kterých schvalují zákony. Mzdu nedostávají. Vypláceny jsou jim pouze diety na zmíněných třicet dnů zasedání parlamentu a tvořit zákony své země je pro ně obrovská  čest.“ říká hejtman Petr Skokan.

Hejtmani navštívili během těchto dnů celou řadu státních institucí od Ministerstva dopravy Nového Mexika až po Městskou radu v Santa Fe. Jednali o ekonomických a sociálních programech, sociální reformě či o podpoře zahraničních investic. Absolvovali také pětihodinovou prohlídku španělských a indiánských vesnic na severu Nového Mexika. Indiáni tvoří 11% obyvatel tohoto státu.

Dnes se hejtmani přesunuli na sever spojených států do Minnesoty, kde stráví další čtyři dny v rámci programu Dobré vládnutí v USA.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky