Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Projekt českolipské obchodní akademie

Markgrafová Eva Mgr.

  • 30. 01. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:3548|autor:Markgrafová Eva Mgr.|email:eva.markgrafova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:739 541 592|aktualizace:]

Hejtman Libereckého kraje Petr Skokan přijal pozvání na konferenci věnovanou prezentaci projektu Vzdělávacího, poradenského a relaxačního centra pro zdravotně znevýhodněné osoby a jejich rodiny v Libereckém kraji, kterou v pátek 27. ledna uspořádala českolipská obchodní akademie. Právě tato střední škola je autorkou zajímavého  projektu, který za finanční podpory evropských fondů a státního rozpočtu realizuje ve spolupráci s městy Česká Lípa a Doksy, českolipským úřadem práce, okresní pobočkou Všeobecné zdravotní pojišťovny a Centrem pro zdravotně postižené Libereckého kraje.

„Rád bych poděkoval všem, kteří se na úspěšném projektu spolupodílejí,“ zdůraznil mimo jiné na konferenci hejtman. „Díky všem těmto subjektům vznikl zajímavý projekt a v obchodní akademii pořádají různé kursy, kde dostanou příležitost k dalšímu sebevzdělávání jak zdravotně handicapovaní občané z celého našeho kraje tak ti, kteří se těmto lidem věnují. Za nesmírně důležité však považuji i to, že v návaznosti na vzdělávací centrum uspěla škola u Evropské unie i se svým investičním záměrem. A tak se během dvou let stane obchodní akademie jednou z mála bezbariérových středních škol, která kromě nového výtahu bude mít i speciální jazykovou učebnu a přednáškový sál s indukční smyčkou, což je výbava, která tady už natrvalo zpřístupní vzdělání také zdravotně handicapovaným středoškolákům.“ Tento fakt uvítal podle hejtmana také Liberecký kraj, který se rovněž ujal předfinancování celého projektu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky