Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Seminář Problematika převodu zbytného drážního majetku na města a obce a jeho využití

Futerová Linda

  • 19. 04. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:3794|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Předmětem dnešního semináře v sídle Středočeského kraje, pořádaného pod záštitou Asociace krajů ČR, hejtmana Libereckého kraje Petra Skokana a hejtmana Středočeského kraje Petra Bendla, je představení možností a podmínek převodu zbytného majetku ve vlastnictví Správy železniční dopravní cesty, s.o. a Českých drah, a.s. na města a obce. 

Na základě zákona č. 77/2002 Sb. došlo od 1.1.2003 k rozdělení státní organizace České dráhy  na dva nové subjekty – Správu železniční dopravní cestu, s.o. a České dráhy, a.s. Na obě nástupnické organizace byla převedena i většina majetku této státní organizace, a to ne dle zcela jasného klíče. Města a obce tak často nevědí, na koho se mají s požadavkem na převod opuštěného drážního majetku do svého vlastnictví obracet. Administrativní náročnost a cenové požadavky za převod navíc přispívají k dalšímu chátrání drážního majetku, který by jinak mohl účelně sloužit k rozvoji občanské vybavenosti. Na popud hejtmana Libereckého kraje Petra Skokana se tedy Asociace krajů ČR rozhodla podpořit požadavek na bezúplatný převod zbytného drážního majetku na města a obce.

Cílem semináře je objasnění podstatných souvislostí převodu zbytného drážního majetku a zahájení diskuse o takové koncepci, která umožní jeho bezproblémový převod do vlastnictví měst a obcí,“ řekl hejtman Petr Skokan.

K dané problematice se na semináři vyjádří zástupci odpovědných drážních institucí a organizací, představitelé krajů, měst a obcí a zainteresovaných neziskových organizací.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky