Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Setkání s ambulantními lékaři

Markgrafová Eva Mgr.

  • 13. 10. 2005 00:00

Sdílet článek

[id:3235|autor:Markgrafová Eva Mgr.|email:eva.markgrafova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:724 260 800|aktualizace:]

Hejtman Libereckého kraje Petr Skokan a MUDr. Jaroslav Krutský radní kraje pověřený vedením resortu zdravotnictví se dnes v sídle Libereckého kraje sešli s předsedou libereckého krajského sdružení praktických lékařů MUDr. T. Drobníkem a předsedkyní severočeského regionu sdružení praktických lékařů pro děti a dorost MUDr. V. Krukovou. Tématem schůzky byla současné situace ve zdravotnictví.

Oba hosté tak přítomné zástupce kraje informovali o hlavních důvodech, které zdravotníky vedly minulý týden k protestní stávce. „Obáváme se, že špatný systém financování povede do budoucna ke krachu některých soukromých ordinací,  což by mohlo vážně ohrozit i  zdravotní péči o občany v Libereckém kraji,“ varovala MUDr. Věra Kruková. Problémem je zpožďování a krácení  plateb ze strany zdravotních pojišťoven. V současné době mají sice lékaři, lékárníci a nemocnice slíbeno, že jim dlužné částky za péči o pacienty pojišťovny brzy uhradí, neboť tyto instituce dostanou opět finanční injekci od České konsolidační agentury, ale otázkou je, co bude dál. Podle radního MUDr. Krutského nepomůže ani výměna ministra zdravotnictví. „Natož když je jedním ze zvažovaných adeptů MUDr. Ráth, který preferuje permanentní navyšování platů v nemocnicích - často na úkor praktických lékařů a pediatrů.“  Spolu s hejtmanem Petrem Skokanem pak jménem kraje vyjádřili přítomným zástupcům obou sdružení podporu a zdůraznili, že hlavní příčinu problémů vidí v neschopnosti vlády ČSSD řešit problém deficitního zdravotnictví ČR. „Samozřejmě, že lékaři nemohou pracovat zadarmo,“ poznamenal mimo jiné hejtman Petr Skokan a  s  MUDr. Krukovou a MUDr. T. Drobníkem se dohodli, že kraj budou o vývoji celé situace i nadále informovat.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky