Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sociální pracovníci tří krajů se zdokonalovali ve své práci

Futerová Linda

  • 03. 05. 2004 00:00

Sdílet článek

[id:1871|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Krajské úřady Libereckého, Královéhradeckého a Ústeckého kraje uspořádaly odborný seminář pro koordinátory sociální péče pro osoby společensky nepřizpůsobené. Tito pracovníci vykonávají svou činnost na obecních úřadech s rozšířenou působností. Jedná se o odborníky, kteří se starají především o lidi propuštěné z výkonu trestu, žijící nedůstojným způsobem života atd. „Seminář byl  přínosem nejen pro začínající sociální pracovníky,  kteří vykonávají svou činnost  na obcích, ale i pro zkušené pracovníky, kteří vykonávali funkci sociálního kurátora pro dospělé na okresních úřadech. V důsledku přenosu metodické činnosti na kraje, a nejen pro tuto oblast výkonu státní správy, se metodici  uvedených krajských úřadů rozhodli ve vzájemné spolupráci zorganizovat pracovní setkání, na kterém budou vystupovat odborníci z oboru a také  z oblastí, které s koordinátory sociální péče spolupracují,“ řekla Irena Benešová, náměstkyně hejtmana kraje.

Na semináři vystoupili  zástupci ministerstva vnitra, ministerstva práce a sociálních věcí, generálního ředitelství vězeňské služby, sekce sociálních kurátorů při společnosti sociálních pracovníků a řada dalších odborníků. Setkání se také zúčastnili metodičtí pracovníci jiných krajů, kteří projevili zájem o připravovanou akci, aby získané informace a zkušenosti využili při realizování  podobných  seminářů ve svých regionech. Celá akce se uskutečnila v malebném prostředí Jizerských hor -  v Penzionu Bílá Vrána v Bedřichově.      

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky