Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Spolupráce s Němci začala

Futerová Linda

  • 09. 10. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:4400|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Dva dny strávili němečtí úředníci z Vládního prezidia Dresden v sídle Libereckého kraje na pracovním semináři. Začalo se tak oficiálně spolupracovat s tímto německým partnerem na základě dohody, kterou hejtman Petr Skokan s Henrym Hasenpflugem, prezidentem vládního prezidia, oficiálně podepsali v Drážďanech v dubnu tohoto roku. „Pro Liberecký kraj je oficiální kontakt se Saskem velice důležitý v mnoha směrech. Je to soused, se kterým budeme spolupracovat na řadě strategických projektů, jako je například Regiotram Nisa či silniční napojení R 35,“ řekl hejtman Petr Skokan.

 

Pracovního jednání, které jsme na našem krajském úřadě uspořádali, se účastnili vedoucí pracovníci obou institucí. Představili jsme si jednotlivé oblasti naší práce, vzájemně vysvětlili kompetence svých úřadů a na základě těchto zjištění začneme s konkrétní spoluprací,“ říká ředitel krajského úřad Bohdan Tomáš. Jedním z konkrétních příkladů je podle ředitele úřadu Bohdana Tomáše například spolupráce na projektech Jizerská magistrála a Nová Hřebenovka. Dále se úředníci domluvili  na vzniku pracovních skupin v oblasti veřejná doprava, její financování a dopravní obslužnost. V oblasti životního prostředí si oba kraje budou vyměňovat informace a zkušenosti např. na téma přeshraniční ochrana vod. Spolupráce se nabízí i v dalších oblastech, a to: krizové řízení, čerpání z fondů EU či zajištění služeb pro seniory. V neposlední řadě by tato spolupráce  mohla vést i ke zlepšení vzájemných vztahů mezi obyvateli obou zemí. V rámci této spolupráce již začaly kurzy českého jazyka pro naše německé partnery.

 

Nezbytné finanční prostředky pro zahájení tohoto partnerství se podařilo získat díky projektu, který podala saská strana, konkrétně z programu Interreg III A.



 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky