Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Tiskové prohlášení hejtmana Libereckého kraje k odvolání ministryně zdravotnictví

Futerová Linda

  • 12. 10. 2005 00:00

Sdílet článek

[id:3228|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Odvolání ministryně zdravotnictví Milady Emmerové považuji za pouhé premiérovo gesto a snahu, jak uklidnit rozvířené lékařské kruhy. Na mě to však žádný velký dojem neudělalo.  Historie již mnohokrát prokázala, že pouhou výměnou ministra se ve zdravotnictví nic nevyřeší. Chyba je v systému. Ten je třeba začít léčit, nebo nám zkolabuje. Personální obsazení ministerského křesla je v tomto smyslu asi neúčinné, což by dnes už mohli vědět i sociální demokraté.  Právě o chybách v systému jsem se chtěl proto pobavit s paní ministryní při našem setkání, které jsme plánovali na konec října. Dnes je zřejmé, že setkání s představitelem ministerstva zdravotnictví se v sídle Libereckého kraje sice uskuteční, ale M. Emmerová u toho již nebude. Ve své podstatě je to však asi jedno.  Nevěřím, že by nástupem nového ministra došlo v resortu zdravotnictví řízeném ČSSD k zásadnímu převratu. Ostatně snaha zakázat krajům transformaci jeho vlastních nemocnic je toho smutným důkazem.

Petr Skokan
hejtman Libereckého kraje

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky