Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

V Centru Babylon v Liberci se diskutovalo na téma tzv. „norské fondy“

27. 01. 2005
[id:2498|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

V Kongresovém sále Centra Babylon v Liberci se uskutečnil seminář na téma „Finanční mechanismus Evropského hospodářského prostoru a Norska v ČR“. Nad touto akcí, kterou pořádá Liberecký kraj společně s Centrem pro zahraniční pomoc ministerstva financí, převzal záštitu hejtman Libereckého kraje Petr Skokan. Cílem tohoto setkání, určeného pro zástupce obcí a neziskového sektoru, bylo zmapovat dodatečné finanční prostředky, které mohou napomoci k rozvoji našeho kraje. 600 tis. EUR ročně by tak mohlo být všeobecně použito na projekty, na které nelze získat příspěvek ze strukturálních fondů.

„Máme zájem o využití těchto dodatečných prostředků například v oblasti obnovy kulturního dědictví, zdravotnictví, rozvoji lidských zdrojů a ochrany životního prostředí. Věřím, že seminář byl přínosem pro všechny zúčastněné a že bude snahou všech tvořit dobré projekty, které uspějí při čerpání nabízených peněžních zdrojů, řekl Petr Skokan.

S finančními mechanismy Evropského hospodářského prostoru a Norska seznámily přítomné hosty ředitelka Centra pro zahraniční pomoc ministerstva financí Jana Hendrichová a 1. tajemnice a zástupkyně velvyslance Norského království v ČR Eva A. Wickman, která pozvala hejtmana Petra Skokana k návštěvě Norského velvyslanectví v Praze.

Futerová Linda
linda.futerova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 724 030 320