Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V nejbližších dnech by mělo v Polsku dojít k podpisu trojstranné mezistátní smlouvy ke komunikaci Hrádek nad Nisou – Zittau přes polské území

Futerová Linda

  • 21. 04. 2005 00:00

Sdílet článek

[id:2757|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Trojstranná mezistátní smlouva byla podepsána v dubnu roku 2004 ministry dopravy tří zemí. Bohužel zatím nebyla ratifikována Polskem. V komisi infrastruktury polského Sejmu byla ratifikace smlouvy odmítnuta s tím, že neodpovídá ekonomickým zájmům Polska. Polská vláda hledala náhradní řešení a zvolila cestu tzv. malé ratifikace dohody, která znamená podpis a schválení dohody prezidentem Kwasniewskim. Ten si nechal ministerstvem dopravy vypracovat podrobnou analýzu této věci a na základě které se pak mohl definitivně rozhodnout. „Dnes jsem se dozvěděl, že prezident Kwasniewski by tuto dohodu měl do tří týdnů podepsat, což vnímám velice pozitivně. Také v této záležitosti spolupracuji se svým polským protějškem, předsedou polské části Euroregionu Nisa, panem Michalem Turkiewiczem, který je současně i poslancem polského Sejmu“, řekl hejtman Petr Skokan. Dodal také, že co se podepíše zmíněná dohoda na polské straně, výrazně to přispěje nejen k hospodářskému rozvoji v Trojzemí, ale také v Libereckém kraji, který by získal první hraniční přechod se Spolkovou republikou Německo určený pro nákladní automobilovou dopravu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky