Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Polsku vyhlásí výsledky soutěže Cena inovace 2007

Mgr. Langer Jiří

  • 22. 11. 2007 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:5868|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Hejtman LK Petr Skokan se v pátek 30. listopadu zúčastní 14. zasedání třístranné Rady Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa na polském zámku Brunow v Boleslawieci.
Zároveň v roli prezidenta české části
Euroregionu Nisa předá vítězům 5. ročníku soutěže Ceny inovace 2007.

„Mezinárodní hodnotitelská komise vyhodnotila a ocenila nové a hospodářsky významné výrobky, výrobní metody a postupy s inovačním potencionálem a také příkladná partnerství privátního a veřejného sektoru (PPP) v Euroregionu Nisa,“ uvedl Petra Skokan.

Okresní hospodářská komora  v Liberci, která je v české části ERN je již popáté nositelem a garantem projektu, opět  hodnotila soutěžící ve třech kategoriích.

V kategorii BEST INNOVATION – Nejlepší inovace získala l. místo firma SINGING ROCK s.r.o. z Poniklé za sportovní a záchranářské lano, vyráběné inovační technologií a chráněné mnoha zahraničními a domácími patenty.

„V téže kategorii se na III. místě umístila firma DTZ s.r.o. z Liberce za ústí hořáků do spalovacích energetických pecí, u něhož byl použit nový keramický materiál. Tato inovace znamená vysoké energetické úspory, chrání životní prostředí a je rovněž chráněna patentem,“ doplnila předsedkyně OHK Eva Březíková..

V kategorii BEST PARTNERSHIP – Nejlepší spolupráce se na II. místě umístilo Mezinárodní centrum UNIVERSIUM o.p.s. z Liberce.

„Centrum spolupracuje již řadu let s partnerem z německého Löbau. Jejich spolupráce je velmi úspěšná v oblasti vzájemně pořádaných akcí na kulturním, společenském a sportovním poli pro postižené spoluobčany.“ vysvětlila předsedkyně.

„V kategorii PUBLIC PRIVATE PARTNERSHIP – Nejlepší spolupráce soukromého a veřejného sektoru jsme se tentokrát neumístili mezi třemi nejlepšími,“ dodala.

Do mezinárodního kola soutěže z našeho regionu postoupily mimo oceněné firmy ještě :

VÚTS, a.s. Liberec, TRUMPF Liberec, spol. s r.o. Hana Kortánová + Město Železný Brod a

SINGING ROCK + Integrovaná střední škola Semily.

„Zástupce oceněných firem  jsem pozval 12. prosince do sídla našeho kraje, abych jim poděkoval za příkladnou reprezentaci v Euroregionu NISA,“ prozradil hejtman.

Projekt je finančně podporován z prostředků Interreg IIIA.



Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky