Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Ve čtvrtek 29. dubna shlédl světlo světa nový katalog agrárních subjektů Libereckého kraje

30. 04. 2004
[id:1866|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Stalo se tak při příležitosti vstupu České republiky do Evropské unie ve Střední odborné škole Frýdlant. Katalog má být do budoucna vodítkem pro všechny subjekty, které budou chtít služeb agrárního sektoru využít. Slavnostního aktu se zúčastnili zástupci Libereckého kraje, poslanci a senátoři a samozřejmě celá řada odborné zemědělské veřejnosti.

Za kmotry si garanti celého katalogu Resort zemědělství a životního prostředí LK a Regionální agrární rada LK vybrali hejtmana kraje Pavla Pavlíka, prvního místopředsedu senátu Přemysla Sobotku a člena zemědělského výboru poslanecké sněmovny parlamentu poslance Jiřího Papeže.

Celkem je v katalogu prezentováno okolo dvou set agrárních subjektů. Katalog je rozdělen do čtyřech částí, a to zemědělská prvovýroba, zpracovatelé, školství v zemědělství a služby v zemědělství a agroturistice. Věřím, že díky tomuto katalogu budou mít naši zemědělci šanci prezentovat své dovednosti a naleznou díky němu i více odběratelů,“ řekl Radim Zika.

Jako překvapení včerejšího odpoledne bylo přichystáno slavnostní spuštění Agrárního informačního a poradenského centra Libereckého kraje. Rukou radního Radima Ziky byla odeslána první zpráva na internetovém portálu www.apic-kraj.cz, která měla být první informací pro všechny zájemce, kteří se budou chtít na internet díky tomuto portálu připojit.

Na závěr oficiální části křtu byla Radimovi Zikovi předána za jeho přínos pro krajské zemědělství pamětní medaile Agrární komory České republiky z rukou jejího tajemníka Jana Záhorky.

Futerová Linda
linda.futerova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 724 030 320