Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zasedání Regionální rady Regionu soudržnosti Severovýchod

Futerová Linda

  • 26. 01. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:3528|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Ve středu 25. ledna proběhlo na Krajském úřadě Libereckého kraje zasedání Regionální rady Regionu soudržnosti Severovýchod. Hlavním bodem jejího programu bylo doporučení projektů předložených v rámci Společného regionálního operačního programu (SROP) k dalšími financování ze Strukturálních fondů Evropské unie.

V tomto pátém kole výzvy pro SROP uspěl Liberecký kraj zejména v oblasti dopravní infrastruktury, kde mu bylo doporučeno k dalšímu financování celkem šest projektů,“ uvedl místopředseda regionální rady a hejtman Libereckého kraje Petr Skokan.

Rovněž v oblasti rozvoje informačních a komunikačních technologií uspěli žadatelé z Libereckého kraje a to celkem se čtyřmi projekty a pátým jako náhradníkem. O zbylé prostředky se pak rozdělily ostatní dva kraje regionu soudržnosti, a to Královéhradecký kraj se třemi a Pardubický kraj  s jedním projektem.

V současné době jsou finanční prostředky určené pro SROP vyčerpány a s největší pravděpodobností toto bylo poslední kolo výzev v našem regionu pro současné plánovací období. Nyní se však již intenzivně připravujeme na další plánovací období 2007-2013 a to zpracováváním Regionálního operačního programu, který by měl více zvýraznit individuální problémy a specifické zájmy jednotlivých regionů,“ uvedl Petr Skokan na závěr.



Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky