Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Změna v poskytování státního humanitárního ubytování od 1. 9. 2024

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 11. 03. 2024 12:04

Sdílet článek

Nové podmínky pro ubytování, které budou platit od 1. září tohoto roku zveřejnilo Ministerstvo vnitra České republiky na Oficiálním webovém portále pro cizince, kteří žijí nebo chtějí žít v České republice.

Od 1. 9. 2024 bude státní humanitární ubytování poskytováno nejvýše na dobu 90 dní od udělení první dočasné ochrany. Změna se týká i zranitelných osob. Po uplynutí této doby je nutné si zajistit vlastní ubytování.

Pokud dne 31. 8. 2024 budete využívat státní humanitární ubytování již 90 dní (nebo déle), nebude vám umožněno toto ubytování od 1. 9. 2024 nadále bezplatně využívat. Státní humanitární ubytování budete muset opustit nebo si jej hradit sami na základě klasického smluvního vztahu.

Toto pravidlo bude platit pro všechny skupiny osob bez výjimek.

Od 1. 9. 2024 již nebudou platit zvláštní podmínky pro zranitelné osoby.

Více informací naleznete na letácích pod touto tiskovou zprávou a také na webových stránkách: Změna v poskytování státního humanitárního ubytování od 1. 9. 2024 - frs.gov.cz

  • LETÁK A4 CZ HUMPO (.pdf)
    1 MB
    11. 03. 2024 12:21
  • LETÁK A4 UA HUMPO (.pdf)
    1 MB
    11. 03. 2024 12:21

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky