Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mladí hokejisté Liberce, Boleslavi a Hradce Králové triumfovali na Finland Lions Cupu a uctili památku pana Bukače

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 29. 04. 2019 00:00
  • Sociální
  • Školství

Sdílet článek

Společné týmy mladých hokejistů v kategoriích U11 a U12 tří extraligových klubů  - Mountfield Hradec Králové, Bílí tygři Liberec a BK Mladá Boleslav získaly zlato a bronz na známém Finland Lions Cupu v sérii Legacy Global Sports 19.-21. dubna 2019. Porazily ve finále finský výběr z Turku a o bronz finský výběr z Esspa.  Cenné vítězství bylo nad švédsko-kanadsko-ruským týmem Future Stars. Zlatý tým Czech North hockey před finálovým zápasem uctil minutou ticha hráče, kouče několikanásobného mistra světa Dr. Luďka Bukače. Týmy vedli boleslavský Lukáš Zörkler, liberecký Vojtěch Fiala a hradecký Emil Veselý.  

Generální manažer projektu Miroslav Matějka uvádí: „Je malým zázrakem, že se celý projekt podařilo zorganizovat.  Hokej kluci hrát umí a baví je. Ve svých klubech patří k lídrům, dokázali vyhrát Easter cup a nyní Finland Lions cup. Je vidět, že jejich kluby dbají na práci s mládeží. Nyní si přejeme s vybranými kluky získávat hokejové i jazykové dovednosti i poznání, že velká část výkonů je kromě hokejového umu „v hlavě“, psychické stabilitě a správné dávce hrdosti.  Děti jsou nadějí pro náš historicky nejúspěšnější český sport, které se stal národním fenoménem nejednou v historii, v dobách pro národ nejtěžších, jako byl rok 68 či okupace“.  

Pod hlavičkou Czech North hockey  vznikl projekt „Hokejová mládež tří krajů na světová mistrovství“ za podpory Libereckého, Královéhradeckého a Středočeského a tří statutárních měst. Vyvrcholením společného projektu bude účast na světovém mistrovství   „CCM Euro  Invite“ ve Slovinsku, které se koná v kategoriích 11-14 let ve dnech 30. 7.- 3. 8. 2019. Zde narazí na týmy East Coast Select (USA), Western Canada, North America, Pro Hockey  Canada, Drafty Hockey USA,  Canada East Select, Slovakia select, Sweden a Finland select, Midwest Select (USA), či ruské výběry Petrohradu, Moskvy a Uralu.  Za 10 let existence této světové přehlídky mládežnického hokeje, se podařilo vyhrát českým klukům jen jednou! V obou týmech se objeví i synové slavných hokejových jmen (Rozsíval, Bartovič či Kristek, ad.).   Za zúčastněné kraje a města, jež projekt finančně podpořily, převzali záštity náměstci hejtmanů Pavel Svoboda, Martin Červíček, Petr Tulpa a Karel Horčička.

TZ: Finland Lions Cup

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky