Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na krajském úřadě se bude konat výstava Lesy a myslivost v Libereckém kraji

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 25. 03. 2019 00:00
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Od dubna si mohou návštěvníci v budově krajského úřadu prohlédnout výstavu Lesy a myslivost v Libereckém kraji. Nad výstavou převzal záštitu člen rady kraje Jiří Löffelmann. Expozice nabídne postery o zvířatech, vzorníky dřeva různých stromů, myslivecké trofeje, stopy lesní zvěře, modely lesních ptáků či hub. Slavnostní vernisáž se koná v pondělí 1. dubna 2019 ve vestibulu krajského úřadu.

„Lesnictví a myslivost jsou důležitou součástí venkovského života a výstava je malým poděkováním za obětavou práci lesníků a myslivců. Výstava navazuje na nedávno vydanou populárně naučnou publikaci a taktéž stolní kalendář na rok 2019,“ uvedl Jiří Löffelmann, člen rady kraje pro resort životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova.

Výstavu připravili pracovníci odboru životního prostředí a zemědělství krajského úřadu ve spolupráci s krajským ředitelstvím s.p. Lesy ČR v Liberci a jabloneckou pobočkou Ústavu pro hospodářskou úpravu lesů.

Základem výstavy jsou tištěné postery. V části lesnictví se jedná zejména o základní údaje o lesích v kraji a dokumentaci rozmanitosti zdejších lesních stanovišť. V části myslivosti se výstava zaměří na jednotlivé druhy zvěře a jejich výskyt v regionu. Výstavu doplní i expozice Konfliktní druhy zvířat, která se dotýká citlivého a subjektivního tématu škodlivosti či užitečnosti zvířat.

Výstava bude veřejnosti k dispozici do 29. dubna 2019. Slavnostní vernisáž proběhne v pondělí 1. dubna od 16 hodin.

  • Výstava_pozvánka (.pdf)
    497 kB
    25. 03. 2019 17:34

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky