Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Euroznačky na hraničních přechodech

Futerová Linda

  • 30. 04. 2004 00:00

Sdílet článek

[id:1864|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Dnes odpoledne osadí Krajská správa silnic Libereckého kraje na pěti hraničních přechodech nové vstupní značky upozorňující na vstup do členské země Evropské unie. Modré tabule s bílým nápisem Česká republika v kruhu dvanácti žlutých hvězdiček o rozměru 1x1 metr se tak stanou prvním jasně viditelným symbolem členství naší země v EU. Setkat se s nimi bude možné na přechodech v Harrachově, Novém Městě pod Smrkem, Habarticích, Kunraticích a v Hrádku nad Nisou. Ve všech případech to jsou přechody do Polska. „Bude zajímavé sledovat, kdy se obdobné tabule objeví i na polské straně. Oficiální označení značky je IP30 Státní hranice. K tomu, aby mohly být osazeny bylo třeba  novelizace  příslušné  vyhlášky  Ministerstva  dopravy.  Přesto, že ve Sbírce zákonů vyšla až 21. dubna, podařilo se nám značky objednat a osadit včas, tak, aby každý kdo od prvních vteřin našeho členství v EU přijede autem z Polska na území Libereckého kraje, neměl žádnou pochybnost že se nalézá v Evropské unii,“ řekl náměstek hejtmana Miroslav Mach.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky