Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman kraje se sešel s francouzským velvyslancem

Futerová Linda

  • 24. 03. 2004 00:00

Sdílet článek

[id:1759|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Liberecký kraj navštívil francouzský velvyslanec Joël De Zorzi v doprovodu  kulturního rady Jeana-Luca Goestera.  Stalo se tak u příležitosti zahájení Francouzských dnů v Libereckém kraji. Hejtman kraje Pavel Pavlík nejprve přivítal velvyslance v sídle kraje, kde představitelé krátce pohovořili o přípravě projektů na čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů,  velvyslanec byl také seznámen s kompetencemi kraje, jeho finančními možnostmi či s fungováním krajského úřadu. Za Liberecký kraj se tohoto setkání zúčastnil i statutární náměstek hejtmana Miroslav Mach. „Hlavním tématem tohoto setkání byla příprava projektů, které se budou ucházet o finanční prostředky z fondů EU. Pana velvyslance zajímalo, jak je Liberecký kraj na tyto možnosti připraven. Bohužel jsem musel vyjádřit nespokojenost nad tím, jak si ministerstvo pro místní rozvoj stále drží zásadní rozhodovací pravomoci a v tomto směru neposkytuje krajům jakoukoliv pomoc při přípravách krajů k úspěšnému získání peněz z Evropské unie. V této  problematice vyslovil velvyslanec pomoc Libereckému kraji, neboť Francie má v této oblasti značné zkušenosti. Také francouzské velvyslanectví zorganizuje pro kraje v květnu tohoto roku schůzku, na níž se sejdou experti z oblasti čerpání prostředků z evropských fondů a zástupci ministerstva pro místní rozvoj“, řekl hejtman Pavel Pavlík.

Na závěr setkání oba představitelé poobědvali v restauraci Zlatý lev. Podávalo se na přání francouzského velvyslance tradiční české jídlo, a to hovězí bujón a pečená kachna se zelím a houskovým knedlíkem.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky