Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman vyzve čtyři kraje k jednání o I/35

Machatý Bořek

  • 04. 03. 2004 00:00

Sdílet článek

[id:1688|autor:Machatý Bořek|email:borek.machaty@kraj-lbc.info|telefon:485 226 304|mobil:|aktualizace:]

Rychlostní komunikace I/35 byla hlavním tématem středečního setkání hejtmana Libereckého kraje Pavla Pavlíka s náměstkem ministra dopravy Jiřím Kubínkem. Jednání, které inicioval hejtman Pavlík, navázalo na schůzku k problematice I/35, která proběhla na začátku února v Pardubickém kraji. Komunikace I/35 by měla být přitom kvalitní spojnicí mezi slovenskými a německými hranicemi vedoucí severovýchodní částí České republiky. Oba představitelé po skončení středeční schůzky konstatovali nutnost ujednotit postup jednotlivých krajů v případě I/35.

„Mým zájmem je v současné době vyvolat společné jednání hejtmanů všech dotčených krajů o problematice I/35, jehož výsledkem by mělo být zpracování technicko-ekonomické studie proveditelnosti I/35 po celé její délce,“ uvedl hejtman.

V případě zpracování této studie by pak podle slov hejtmana měl každý občan kraje možnost názorně si celou trasu prohlédnout.

„Součástí studie by měly být kromě klasických výkresů i modely počítačové animace, které by vytvořily dostatečnou iluzi o budoucím vedení rychlostní komunikace okolní krajinou,“ dodal hejtman. Hotová studie bude k dispozici všem občanům kraje v informačním středisku, které by mělo pro tyto účely vzniknout v sídle Libereckého kraje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky