Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj daroval 31 počítačů agrárnímu sektoru

Futerová Linda

  • 14. 10. 2004 00:00

Sdílet článek

[id:2246|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Darovací smlouvu na 31 počítačů pro agrární sektor dnes slavnostně v sídle Libereckého kraje podepsali hejtman kraje Pavel Pavlík a předseda Regionální agrární rady Libereckého kraje Robert Erlebach. Liberecký kraj tak tímto krokem daroval výpočetní techniku pro zemědělský sektor kraje.

Chtěli jsme, aby se počítače dostaly těm zemědělským subjektům, které  v současné době investují spíše do nákupu zemědělských strojů a na nákup informační techniky již finanční prostředky nemají. Počítače jim umožní přístup na krajský portál Agrárního poradenského informačního centra  Libereckého kraje, který jsme zřídili za účelem pomoci zemědělské veřejnosti při získávání celé řady informací a poradenských služeb. Po vstupu České republiky do EU došlo totiž k výrazným změnám v oblasti agrárního sektoru a jednotliví zemědělci by měli o těchto změnách a jejich přínosech jistě vědět. Jedná se jak o změny legislativní, tak ale i například možnosti čerpání financí z fondů EU,“ řekl Radim Zika, člen rady kraje zodpovědný za resort životního prostředí a zemědělství.

Výpočetní technika bude v tomto případě maximálně využita. Jednotliví zemědělci si totiž budou počítače navzájem předávat, poté co si budou moci dovolit koupit vlastní.


Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky