Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj používá recyklovaný papír

Futerová Linda

  • 17. 02. 2004 00:00

Sdílet článek

[id:1621|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Liberecký kraj udělal další krok směrem k ekologizaci svého provozu. Poté, co v listopadu roku 2002 zavedl separaci základních druhů odpadů (papír, sklo, pet lahve),  začíná se  nyní na úřadě z části používat také recyklovaný papír. Jedná se o papír, který je v současné době nejkvalitnějším recyklovaným papírem na našem trhu. Lze ho tedy bez větších problémů používat do kopírek, laserových či inkoustových tiskáren i do faxů. Další možností využívání recyklovaného papíru je používání obálek z tohoto materiálu. Mimo ekologických důvodů je velmi důležité také ekonomické hledisko. Přestože byl recyklovaný papír od nového roku přesunut do vyšší sazby DPH, je možné dosáhnout nezanedbatelných finančních úspor. „Využívání recyklovaného papíru je po zavedení separace odpadu dalším příspěvkem k ekologicky šetrnému provozu krajského úřadu a přispívá k naplňování Koncepce ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty Libereckého kraje. I nadále se budeme snažit vytvářet další dílčí změny, které povedou k šetrnějšímu provozu úřadu“ , doplnil člen rady kraje zodpovědný za resort životního prostředí a zemědělství Radim Zika.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky