Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj se bude prezentovat v Bruselu

Futerová Linda

  • 14. 01. 2004 00:00

Sdílet článek

[id:1497|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

V současné době s ohledem na blížící se termín vstupu České republiky do Evropské unie vyvstává potřeba zajištění prezentace Libereckého kraje v zahraničí, a to nejen v oblasti historie, kultury, cestovního ruchu, ale i v oblasti obchodu a investičních příležitostí. U příležitosti tohoto vstupu se představitelé kraje pokusí zviditelnit Liberecký kraj prostřednictvím jeho prvotní prezentace v Bruselu coby sídla institucí Evropské unie i mnoha regionálních zastoupení členských států. V oblasti služeb ve vztahu k Evropské unii byla uzavřena mandátní smlouva mezi Libereckým krajem a ARR – Agenturou regionálního rozvoje. Jedním z konkrétních kroků této spolupráce by měla být realizace prezentace Libereckého kraje v Bruselu, jejíž zajištění bude mít na starosti právě ARR.  První významný krok se již v tomto směru uskutečnil, a to, že bylo za přítomnosti hejtmana kraje Pavla Pavlíka oficiálně dohodnuto  v prostorách Scotland House zastoupení Libereckého kraje v Bruselu. Prostřednictvím tohoto zastoupení bude LK připravovat prezentaci kraje. Hlavním cílem této prezentace je představení regionu z pohledu geografického a demografického a základních ekonomických charakteristik, představení významných dominant kraje, představení samosprávy kraje, zahraniční spolupráce, upozornění na některé projekty (např. Centrum vzdělanosti Libereckého kraje, Regiotram Nisa, atd.) a získání kontaktů na zástupce z institucí EU a  regionů členských zemí EU.

Prezentace by se měla uskutečnit v první polovině dubna 2004. Naplánováno je důkladné představení kraje (multimediální prezentace), základní programové dokumenty kraje, prezentovat se bude také Krajská hospodářská komora a slavnostně bude zahájena výstava prací žáků středních uměleckoprůmyslových škol. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky