Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Turnovské cestmistrovství dokončeno

Futerová Linda

  • 07. 10. 2004 00:00

Sdílet článek

[id:2238|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Také druhý z rozestavěných areálů cestmistrovství, které kraj převzal od státu bez zajištěného financování se podařilo úspěšně dokončit. Po technické kolaudaci, která proběhla 30. září 2004 bude v Turnově slavnostně uveden do provozu v pátek 8. října.

Liberecký kraj převzal rozestavěnou stavbu koncem roku 2001 a její dostavbu musel financovat z vlastních zdrojů. Z celkových nákladů, které činily 60 mil. Kč pokryl stát dotací pouze 2,6 mil. Kč. Složitou situaci při dostavbě se kraji podařilo zvládnout i díky dobré spolupráci s dodavatelem stavby  firmou Silnice a mosty, a.s. Česká Lípa“, řekl statutární náměstek hejtmana Ing. Miroslav Mach.

V novém areálu trojúhelníkového tvaru je umístěna rozlehlá provozní budova, sklad posypových materiálů a dvoupodlažní administrativní budova, která byla v předstihu uvedena do provozu již v říjnu 2003. V provozní budově jsou umístěna temperovaná garážová stání, dílny, myčka a skladovací prostory. Betonová hala pro posypové materiály je rozdělena na sklad inertních hmot, sklad soli, který pojme přibližně 1500 tun a na výrobnu tekuté soli – solanky pro moderní a velmi účinnou technologii zkrápění. Od obytné zástavby odděluje areál protihluková zeď o délce 120 m a výšce 3 m. „Uvedením nového cestmistrovství do provozu získávají turnovští silničáři komplexní zázemí významné především pro zajišťování zimní údržby silnic v oblasti své působnosti. Právě díky této dostavbě bylo možné rozdělit úsek silnice R 35 pro zimní údržbu na dvě části. Z Turnova tak bude tato údržba zajišťována až na křižovatku v Hodkovicích nad Mohelkou. Díky tomu dochází k výraznému zvýšení operativnosti při zimní údržbě této nejfrekventovanější silnice v kraji“, dodal Mach.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky