Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zástupci tří krajů debatovali nad ekologickou výchovou

Futerová Linda

  • 07. 05. 2004 00:00

Sdílet článek

[id:1882|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Liberecký kraj je společně s Pardubickým a Královehradeckým krajem sdružen dle nového územního členění, které nabývá velkého významu v souvislosti se vstupem do Evropské Unie, v tzv. regionu soudržnosti NUTS II – severovýchod. Radim Zika, pověřený řízením resortu životního prostředí a zemědělství Libereckého kraje pozval své kolegy z Pardubického a Královehradeckého kraje na pracovní schůzku, která se týkala vzájemné spolupráce v oblasti ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty. „V rámci setkání, kterého se zúčastnili krajští radní za životní prostředí a zemědělství, pracovníci krajských úřadů a zástupci neziskových organizací, byli účastníci podrobně seznámeni se stavem ekologické výchovy v jednotlivých krajích. Byly diskutovány možnosti spolupráce při realizaci projektů podporovaných v rámci strukturálních fondů Evropské Unie - Regionální systémy ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty“, řekl Radim Zika.  Zástupci Pardubického kraje představili internetové stránky www.ekovychova.cz, které v současné době informují o ekologicko-výchovném dění na území Pardubického kraje, a nabídli možnost rozšíření působnosti tohoto efektivního informačního zdroje na další kraje. Byla představena publikační činnost resortu životního prostředí a zemědělství Libereckého kraje či ekologicko-výchovné pomůcky Ekocentra Paleta Pardubice a diskutována otázka ekologického provozu krajských úřadů. Účastníci schůzky si vyměňovali zkušenosti získané při realizaci různých ekologicko-výchovných projektů. Návštěvníci si na závěr prohlédli areál připravovaného střediska ekologické výchovy v Oldřichově v Hájích.

Zástupci krajů se shodli, že obdobné schůzky velmi napomáhají vzájemné spolupráci, a dohodli se, že obdobná setkání budou připravována dvakrát ročně střídavě v jednotlivých krajích.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky