Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Alžírsko má zájem o české firmy

Futerova Linda

  • 13. 03. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:3687|autor:Futerova Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Hejtman Libereckého kraje Petr Skokan jednal v pátek 10. března v sídle kraje s velvyslancem Alžírské demokratické a lidové republiky Moulayem Mohammedem Guendilem, který do Libereckého kraje zavítal spolu s chotí. Pracovního jednání s velvyslancem se rovněž zúčastnili Jiří Kittner, primátor statutárního města Liberec a Elias Tomeh z liberecké technické university.

„Byla to první návštěva pana velvyslance v Libereckém kraji, a proto jsme mu v krátké prezentaci představili náš region,“ popisuje průběh pracovního setkání hejtman Petr Skokan. Za nejdůležitější informaci, která tam zazněla, pak označuje zájem Alžírska o podíl českých firem na jeho obnově. „Alžírsko, které je bývalou francouzskou kolonii, se v uplynulých letech muselo vypořádat s terorizmem, který tuto zemi sužoval koncem 20. století. V této souvislosti pak jeho excelence zdůraznila, že největší  snahou současné alžírské vlády je odstranit miliardové škody napáchané teroristy. Vyhlásila proto pětiletý plán obnovy, na který by mělo být vyčleněno několik desítek miliard dolarů. Přičemž sami Alžířané mají podle velvyslance eminentní zájem na tom, aby se na obnově jejich země podílely také české subjekty, což je pro nás velice zajímavá nabídka,“ upřesňuje hejtman.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky