Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Děti kreslily štěstí na zelenou a dostaly pohár hejtmana

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 12. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:4623|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Deset vítězů výtvarné soutěže s dopravní tématikou „O pohár hejtmana Libereckého kraje“ určené dětem z mateřských a I. A II. stupně základních škol převzalo v budově Krajského úřadu v Liberci v úterý 12. prosince z rukou hejtmana Petra Skokana, Vladimíra Richtera, člena rady kraje pověřeného vedením resortu dopravy, a Stanislavy Jakešové, vedoucí odboru dopravy LK, diplomy, ceny a upomínkové předměty.

Letošního třetího ročníku soutěže se zúčastnilo 375 výtvarných prací na téma Štěstí jede na zelenou, které zapracovali jednotlivci i kolektivy. Věřím, že i tato forma dopravní výchovy přispívá k bezpečnosti dětí na našich silnicích, což je také jeden z důvodů, proč tuto soutěž vyhlašujeme,“ uvedl Petr Skokan.

Soutěž probíhá ve třech kategoriích – mateřské školy, I. stupeň základní školy a II. stupeň základní školy. V kategorii nejmenších zvítězila Anna Kočovská ze ZŠ a MŠ Moskevská, Česká Lípa před Filipem Radostným (MŠ Beruška, Liberec) a Danielou Merkovou (ZŠ a MŠ Zahrádky u Č.L.) V kategorii žáků I. Stupně ZŠ byla nejlepší Zuzana Kvardová ze ZŠ Habartice, druhá skončila   Lucie Judlová ze ZŠ Dětřichov a třetí Romana Šoókyová ze ZŠ Jablonec nad Nisou - Mšeno.    
Mezi nejstaršími účastníky byla nejúspěšnější Veronika Leschingerová ze ZŠ Cvikov, za ní skončila dvojice  Gabriela Uzlová  a Daniela Boumová ze ZŠ Česká, Liberec. Bronz  má Kristína Janouchová ze ZŠ Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa  .

Ve výtvarné soutěži  O pohár hejtmana Libereckého kraje budeme pokračovat i v příštím roce, na jaře už na jaře však vyhlásíme další soutěž, tentokrát o znalostech dětí o bezpečnosti na silnici,“ poznamenal radní Vladimír Richter a připomněl, že Liberecký kraj se letos pyšní tím, že do tohoto okamžiku nebylo zaznamenáno žádné smrtelné zranění dítěte při dopravní nehodě. „Snad tato příznivá statistika vydrží až  do konce roku,“ doplnil.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky