Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajské dny v Jablonci nad Nisou

Futerová Linda

  • 20. 10. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:4444|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Představit Liberecký kraj jako region, který má co nabídnout jak svým obyvatelům, tak návštěvníkům - to je cíl už druhého ročníku Krajských dnů, jejichž pořadatelem je Liberecký kraj a již druhým dnem probíhají v Jablonci nad Nisou. Lidé se mohou v rámci tří dnů seznámit s možnostmi, které region nabízí nebo se dozvědět něco bližšího o lidech, kteří v kraji žijí nebo jsou s ním jinak spjati. Rovněž si návštěvníci mohou udělat představu o řadě institucí, které v našem regionu fungují. Pestrý program probíhá na ředě místech. Na Horním a Mírovém náměstí jsou k vidění jak složky integrovaného záchranného systému předvádějící své dovednosti a techniku, tak i řada řemeslníků, kovářů či keramiků, kteří prezentují svoji tradiční výrobu. Výstavní pavilon v Eurocentru nabízí také bohatý program. Můžete zde vyslechnout zajímavou debatu s lidmi z umělecké či sportovní branže nebo shlédnou divadelní či hudební vystoupení. Krajské dny odstartovaly žákovským florbalovým turmajem O pohár hejtmana Libereckého kraje. Vítězi se stali žáci z liberecké Základní školy Ještědská, kteří převzali vítězný pohár z rukou hejtmana Petra Skokana při včerejším slavnostním večeru ve velkém sále Eurocentra. Pozvání do Libereckého kraje přijali i naši zahraniční partneři ze Slovenska, Švýcarska, Itálie, Polska a Německa, kteří se zde také prezentují. Zástupci těchto zemí na dnešním jednání vyhodnotili spolupráci, která mezi regiony probíhá a označili ji za přínosnou. V rámci Krajských dnů probíhá i fórum investičních příležitostí Nisainvest, tentokrát zaměřený na problematiku inovací, jejich vzniku a šíření. Akce pamatuje i na ty nejmenší a proto Kino Junior vysílá atraktivní pohádky pro děti. Na všechny akce je vstup zdarma. V sobotu Krajské dny v Jablonci nad Nisou končí rodinným turistickým programem – Putování za rozhlednami Jablonecka.

Podrobný program Krajských dnů naleznete v baneru na úvodní straně našich webovýh stránek.

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky