Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj ocenil významné osobnosti kraje

Futerová Linda

  • 27. 10. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:4467|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Architekt Karel Hubáček, sbormistr Petr Pálka in memoriam a tým neurochirurgů Petra Suchomela z Krajské nemocnice Liberec získali Poctu hejtmana Libereckého kraje. Ocenění se zlatým dukátem z Bižuterie České Mincovny udělil významným současníkům kraje hejtman Petr Skokan letos poprvé. Myšlenka vzniku tohoto ocenění vzešla při přípravě nové reprezentativní knihy, kterou chceme vydat příští rok. Bude se věnovat padesáti výrazným osobnostem Libereckého kraje. Nebude reagovat jen na současnost, ale půjde o průřez celou historií kraje. Musíme si vážit těch, kteří pro kraj vykonali něco mimořádného“, řekl hejtman Petr Skokan.

Architekt Karel Hubáček, který dal podobu horskému hotelu Ještěd, získal hejtmanovu poctu jako výraz poděkování za své dílo. V zahraničí za Ještěd obdržel již v roce 1969 prestižní Perretovu cenu od Mezinárodní unie architektů.

Sbormistr Severáčku Petr Pálka, který v létě zemřel, vedl spolu se svou ženou Sylvou devět let tento dětský pěvecký sbor. Během této doby získal řadu mezinárodních ocenění. Severáček založili v roce 1958 manželé Uherkovi. Také Milan Uherek dostal při včerejším slavnostním večeru v Severočeském muzeu v Liberci zlatý Dukát hejtmana Libereckého kraje.

Hejtmanovu poctu za letošní rok získal i tým neurochirurgů primáře Petra Suchomela z Krajské nemocnice v Liberci. Ocenění si zasloužili za světově unikátní operaci páteře.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky