Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana Petr Doležal obdaroval děti z dětských domovů

Mgr. Langer Jiří

  • 22. 12. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:4650|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Patnáctka dětí ze sedmi dětských domovů v Libereckém kraji převzala od Petra Doležala, náměstka hejtmana Libereckého kraje pověřeného vedením resortu školství, mládeže, tělovýchovy a sportu, vánoční dárky i pro své kamarády v Semilech, České Lípě, Dubé-Deštné, Jablonci n. N., Frýdlantu a Krompachu. a Jablonném v Podještědí. Děti náměstek pozval ve čtvrtek 21. 12. do budovy Centra vzdělanosti Libereckého kraje na Masarykově třídě v Liberci spolu se spisovatelem Georgiusem Karadzosem a Lenkou Rajnochovou členkou představenstva semilské společnosti Beneš a Lát, s.r.o. vyrábějící hračky, na každoroční slavnostní setkání.

Akci pořádáme pro všechny dětské domovy, které zřizuje Liberecký kraj, abychom je alespoň malinko v tom předvánočním čase potěšili. Letos jsme navíc pro všech 270 dětí připravili překvapení. Všichni  dostali knížku, která se jmenuje Ukradené slunce. Jejím autorem je řecký lékař MUDr . Georgius Karadzos, primář semilské nemocnice, který sám prožil v dětském domově v Československu řadu svých dětských let. Osobně také s účastníky dětmi pobesedoval i diskutoval,“ přiblížil průběh setkání náměstek hejtmana .

Lenka Rajnochová z hračkářské firmy předala dětem dárky v podobě autíček, hlavolamů společenských her a různých skládaček  typu montisystem.

„Jsou to většinou tvůrčí hračky, takže si děti cvičí mozek i ruce. Mohou nám pak napsat, jak se jim s nimi hrálo a třeba i navrhnout novou hračku.,“ poznamenala.

Hromádky knih a hraček věnované Libereckým krajem potěší na Štědrý den děti od nejmenších po ty nejstarší.

Stromeček už jsme společně s dětmi už ustrojili,“ poděkovala za všechny ředitelka DD v Krompachu Regina Stiblíková.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky