Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana Radim Zika pogratuloval třetí nejlepší obci v republice

Futerová Linda

  • 08. 11. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:4503|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Do sídla Libereckého kraje dnes na pozvání náměstka hejtmana Radima Ziky přijeli zastupitelé obce Heřmanice, která se letos stala Vesnicí roku 2006 v Libereckém kraji a následně velice dobře uspěla v celostátním kole, kde obdržela třetí příčku.

Celostátní hodnotitelskou komisi tato obec, jejíž poslední domy stojí přímo u polské hranice, oslovila vzornou úpravou veřejných prostranství a příkladnou spoluprací občanů, podnikatelů a chalupářů s obecním úřadem. „Heřmanice mají pouze 233 obyvatel, ale o to více při jejich návštěvě máte pocit, že jste přijeli do obce, kde jsou všichni jedna velká rodina a jejichž členové si navzájem pomáhají,“ řekl Radim Zika, který zastupitele této obce dnes přijal v sídle Libereckého kraje, aby jim pogratuloval k bronzovému úspěchu.

V letošním roce se konal již 12. ročník soutěže a starosta Vladimír Stříbrný s kolektivem zastupitelek dokázal, že i malá obec může obsadit tak vysoké příčky v této prestižní soutěži. Heřmaničtí po vyhlášení výsledků soutěže „neusnuli na vavřínech“, například minulý týden otevřeli park U netřesků. Netřesk je rostlina, která je ve znaku obce a roste v obci na čedičové skále.

V soutěži Vesnice roku bodovala obec již v roce 2004, kdy získala bílou stuhu za práci s mládeží a v roce 2005 krajskou cenu Skokan roku.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky