Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nový Bor je nejlepší obcí v Libereckém kraji

Futerová Linda

  • 19. 10. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:4441|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Podle serveru www.aktualne.cz, který dle doporučení expertů na regionální politiku sestavil jednotlivá kritéria hodnocení, je Nový Bor nejlepší obcí Libereckého kraje. Do žebříčku Aktuálně.cz bylo zařazeno 300 měst, která vykonávají státní správu pro své okolí.

 

Mohly uspět pouze radnice, které přitahují nové obyvatele a zároveň dobře investují do budoucnosti. Hodnotilo se podle těchto kritérií: Kolik plochy se ve správním obvodu města zastavělo obytnými domy, kolik lidí se odstěhovalo a přistěhovalo, pokud město prosadilo alespoň jeden evropský projekt a jaký podíl rozpočtu město využilo na podporu kultury. Město Nový Bor získalo celkem pět bodů podle hodnocených kritérií a šest bodů za kulturu, což je podíl kulturních výdajů na běžných výdajích městského rozpočtu v roce 2005. Zdrojem byla databáze ARIS ministerstva financí.

„Při čerpání evropských projektů získalo město neutrální číslo, avšak v současné době pracujeme na několika projektech, které mají velkou šanci čerpat dotace z fondů, ať už evropských či norských,“ dodal ing. Radek Nastič, starosta Nového Boru. „I přestože, naše město získalo prvenství v Libereckém kraji, musíme ještě spoustu projektů dotáhnout dokonce. Je rozpracována řada studií na zlepšení jak komunikací, tak například i vybudování města bez bariér,“ přiznává Nastič.

Spokojnost nad tímto výsledkem vyjádřil hejtman Libereckého kraje Petr Skokan. Ocenil, jak si Město Nový Bor dobře vede v tolika aktivitách. „Vážím si práce všech lidí na městě i městském úřadě, kteří se podílejí na jeho rozvoji. Rovněž si cením aktivit, které vyvíjí směrem k občanům tohoto dynamicky  rozvíjejícího se  města“, dodal hejtman.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky