Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pěstouni mají právo na služby

Mgr. Markgrafová Eva

  • 24. 11. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:4550|autor:Mgr. Markgrafová Eva|email:eva.markgrafova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:|aktualizace:]

Liberecký kraj obdržel poděkování od pražského občanského sdružení Rozum a cit za pomoc při realizaci  jeho rozsáhlého projektu „Pěstouni mají právo na služby“. „Do tohoto celostátního projektu se sdružení pustilo, aby pomohlo pěstounským rodinám a zároveň zvýšilo povědomí o této formě náhradní rodinné péče,“ vysvětluje radní Libereckého kraje Hana Králíčková pověřená řízením resortu sociální péče, národnostních menšin a bezpečnosti. „Součástí tohoto záměru, který podpořilo také ministerstvo práce a sociálních věci, je i dotazníkové šetření v pěstounských rodinách, neboť jedním z  prvotních cílů je zmapovat reálné potřeby pěstounských rodin. Sdružení nás proto požádalo o pomoc při rozesílání dotazníků pěstounským rodinám z našeho kraje. Kontakty jsme zprostředkovali a díky tomu mohlo sdružení oslovit v ČR celkem 1700 pěstounských rodin,“ vypočítává Hana Králíčková, kterou těší, že i Liberecký kraj tímto způsobem přispěl k realizaci zajímavého projektu, jehož cílem je napomáhat lidem, kteří se rozhodli poskytnout domov opuštěným nebo osiřelým dětem. Pěstouni si pak podle Hany Králíčkové plně zaslouží nejenom své „právo na služby“ale i náš obdiv.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky