Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Projekt intenzifikace tříděného odpadu

Mgr. Markgrafová Eva

  • 05. 12. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:4578|autor:Mgr. Markgrafová Eva|email:eva.markgrafova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:|aktualizace:]

Projekt Intenzifikace probíhá ve spolupráci Libereckého kraje a AOS EKO-KOM již třetím rokem a s pomocí úzké spolupráce s městy a obcemi Libereckého kraje a s svozových firem se podařilo dosáhnout následujících výsledků:

- Do třídění komunálního odpadu je již intenzivně zapojeno 210 (204 je v EKO-KOMu) měst a obcí Libereckého kraje (z celkového počtu 216 obcí) - díky projektu, se do třídění odpadů zapojilo 31 obcí.

- Za tři čtvrtletí roku 2006 bylo vytříděno téměř 10 200 t komunálních odpadů, to odpovídá produkci 24,08 Kg/ osobu. Největší nárůst zaznamenává sběr bílého skla a skla barevného, plastů a nápojových kartonů.

- Obyvatelé Libereckého kraje za tři čtvrtletí roku  2006 vytřídili:

3,6 kg / osobu (plast)

5,82 kg / osobu (sklo)

14,24 kg / osobu (papír)

- V Libereckém kraji se zvyšuje počet obcí, které mají zavedený nádobový systém sběru bílého a barevného skla a směsných plastů.

- V Libereckém kraji, v rámci projektu v loňském roce, přibylo 275 kontejnerů na tříděný odpad. A další pořídily města a obce. V současné době mají obyvatelé Libereckého kraje k dispozici cekem 5784 kontejnerů na tříděný odpad.

Včera se uskutečnila k danému projektu v sídle Libereckého kraje tisková konference, v jejímž rámci proběhlo slavnostní předání cen úspěšným luštitelům tajenky, která byla zveřejňována v Denících. První cenu, a to PC, obdržel z rukou náměstka hejtmana Radima Ziky Miloslav Hamtil. Druhou cenu GO sadu obdržel Ferdinand Marák z Č. Lípy a třetí cenu, sadu košů na separovaný sběr získala Květa Kiššová z Frýdlantu ).

Bližší informace naleznete v příloze. 

  • Projekt intenzifikace tříděného odpadu (.rtf)
    286 kB
    23. 10. 2009 14:27

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky