Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sociální integrace v Libereckém kraji - 4. kolo výzvy

Futerová Linda

  • 22. 06. 2006 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:4006|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

V rámci grantového schématu Sociální integrace v Libereckém kraji, které je částí Společného regionálního operačního programu, bylo od ledna 2005 podpořeno již 28 projektů za více než 50 milionů Kč.

 

Všechny projekty přispívají ke zlepšení sociální situace znevýhodněných skupin obyvatelstva našeho kraje. Ze širokého spektra podpořených projektů lze vybrat např. podporu mentálně či zdravotně postižených formou terénní péče, vzdělávacích kurzů, zaměstnávání v chráněných dílnách. Dále programy zaměřené na další z cílových skupin grantového schématu -  dlouhodobě nezaměstnané a osoby obtížně zaměstnatelné jako např. matky po rodičovské dovolené pro které jsou realizovány vzdělávací aktivity vedoucí k jejich lepšímu uplatnění na trhu práce,“ řekl Vít Příkaský, člen Rady Libereckého kraje, který je pověřen vedením hospodářského resortu.

 

Většina projektů je realizována nestátními neziskovými organizacemi (NNO). Z toho důvodu zavedl Liberecký kraj pro žádající NNO možnost etapového financování projektů a zjednodušil tak přístup těchto organizací ke grantovým prostředkům. Vstřícný krok se projevil nárůstem podaných žádostí a díky tomu se, na rozdíl od ostatních krajů, podařilo vyčerpat všechny prostředky určené pro roky 2004 a 2005. „Požádali jsme proto o možnost navýšení rozpočtu grantového schématu o peníze, které se v sousedních krajích nevyčerpaly, a získali jsme tak dalších 10 milionů Kč,“ dodal Příkaský.

 

V pořadí již čtvrtá výzva k předkládání žádostí o grant bude vyhlášena v září tohoto roku a k rozdělení bude určeno zhruba 22 milionů Kč. Stejně jako v předchozích kolech výzvy bude kontaktním místem Oddělení řízení grantových schémat a všechny informace budou průběžně k dispozici na webových stránkách Libereckého kraje www.kraj-lbc.cz.

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky